Tangmoen Idrettslag 

stiftet høsten 1978 er et fotball– og idrettslag fra bydelen Tangmoen i StjørdalTrøndelag. Idrettslager rekrutterer hovedsakelig fra Kvislabakken skolekrets som omfatter; Tangmoen, Sutterøy, Kvislabakken, Vassbygda, Vikanlandet og Nordlandsfeltet, men i høyere aldersklasser kommer det spillere også fra andre klubber i nærområdet. Tangmoen IL var fra starten og i mange år kun en fotballklubb for seniorer, men i årene etter har årgang etter årgang stiftet sine egne lag, både gutter og jenter.

Nå i sesongen 2020 har vi tilbud til over 300 jenter og gutter i alle årsklasser, noe vi er veldig stolte av!

Foran fra venstre: Svein Olav Daffinrud, Bjørn Andersen, Steinar Kringen, Gunnar Alstad og Egil Vold. Bak fra venstre: Ole Jørgen Haugan, Jan Inge Svensson, Gunnar Haugan, Geir Aage Mogren, Terje Hognes, Torbjørn Thyholt og Hugo Reinan.

LEGENDER:

Gutta krutt spilte den aller første fotballkampen for Tangmoen IL på den gamle travbanen i Stjørdal sentrum, mai 1979. Motstanderne var gutta fra Hegra IL. – ”Vi tapte bare 0-1 tror jeg” sa Geir Aage Mogren i et intenvju i Stjørdals-Nytt tilbake i 2018. ” Han var Tangmoen Il’s første leder.

De flotte ungdommene var den spede starten på mange års fotballglede og samhold. 40 år senere har de tolv blitt til nesten 400 aktive fotballspillere, og i oktober 2018 feiret Tangmoen IL sin 40-årsdag!

Divisjon

2012-sesongen spilte Tangmoen i 3. divisjon, etter å ha rykket opp fra 4. divisjon i 2011.

A-laget i fotball for menn vant sin avdeling i 4. divisjon i 2008, og rykket dermed opp til 3. divisjon, der også naboklubben Stjørdals-Blink befant seg.

I 2014 hadde Tangmoen et 6.divisjons lag. På jentesiden hadde vi i sesongen 2014 eget seniorlag i 3.divisjon, J19, J16 i tillegg til J13, J12, og to J11-lag. I 2020 spiller Tangmoen Kvinner 4.divisjon.

Minnecup

(februar 2020) Tangmoens unge mannskap var i ferd med å ta en sensasjonell seier i Magnar Lundemos minnecup, men 15 sekunder før full tid i siste finalekamp scoret Flatanger som gjorde at førstepremien på 15 000 kroner ble med til Namdalen.

De 23 lagene i Magnar Lundemos minnecup gjorde opp sitt mellomværende i fotballhallen i Meråker fra fredag kveld til søndag ettermiddag. Til slutt sto tre lag igjen i en finaleserie. Stjørdals-Blinks 4. divisjonsmannskap var det tredje i tillegg til Tangmoen og Flatanger.

I første av tre finalekamper vant Tangmoen hele 3-0 over Stjørdals-Blink. Da Flatanger fulgte opp med 2-1 over Blink, skulle den tredje og siste kampen bli en ren finale. Jonas Røkke Bender sendte Tangmoen i ledelsen, men et fysisk sterkt Flatanger-lag tok over kommandoen i kampen. Først kom utligningen på et frispark før det avgjørende målet kom 15 sekunder før kamptiden på 20 minutter var over. Hadde Tangmoen klart uavgjort ville de tatt med seg den største pokalen og 15 000 kroner i førstepremie. I stedet ble det den nest største pokalen og 10 000 kroner i pengepremie til laget som nesten utelukkende besto av juniorspillere. Tredjepremien på 5 000 kroner gikk dermed til Stjørdals-Blink.

Brakseier for Tangmoen

(2018) For damene i 4. divisjon er det nok bare Tangmoen som kan si seg fornøyd med siste serierunde. Søndag 17.juni 2018 slo de IL Varden Meråker hele 10-0 på hjemmebane.

Tangmoens fotballdamer slo IL Varden Meråker hele 10-0 på Tangmoen stadion søndag.  (Foto: privat)